magyar english
Helyszín
Megye:
Település:
Időpont:
Időtartam:
Ingyenes:
Típus:
Kulcsszó:
A fenti szempontok közül legalább egy megadása kötelező.
Természetvédelmi Őrszolgálat
 Az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság Természetvédelmi Őrszolgálata
 
 
Polgári természetőr jelvény
Facebook

Az Aggteleki Nemzeti Park a Facebookon!

 
Natura 2000 területek fenntartási tervei

  NATURA 2000 TERÜLETEK FENNTARTÁSI TERVEI
 
A pályázatot támogatta:


 
Natura2000 bejelentő lap
Gazdálkodók figyelmébe!
 
A Natura2000 területek esetén  kaszálás tervezett időpontját a tevékenység megkezdése előtt legalább 5 munkanappal korábban be kell jelenteni az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóságnál:

3758 Jósvafő, Tengerszem oldal 1.
fax: 48/506-001
 
 
 
Közadatkereső
Kérdőív
Melyik legszebb látogatható barlang az Aggteleki Nemzeti Parkban?
Baradla-barlang
Vass Imre-barlang
Meteor-barlang
Rákóczi-barlang
Béke-barlang
Kossuth-barlang
Nem tudom, még nem láttam mindegyiket...
Védett földtani alapszelvények és földtani képződmények természetvédelmi kezelési tervének egyeztetése az ANPI működési területén
 
A természet védelméről szóló 1996. évi LIII. törvény 36. §-a, valamint a 3/2008. (II. 5.) KvVM rendelet előírásai alapján elkészült a 13/1991. (XII. 24.) KTM rendelettel földtani alapszelvényként országos jelentőségű védett természeti emlékké nyilvánított tervezési területekre vonatkozó természetvédelmi kezelési terv tervezete. Ennek kidolgozásában és a terepi felvételezésekben Igazgatóságunk munkatársai mellett részt vettek a szegedi Magyar Földtani Védegylet, és a Földművelésügyi Minisztérium Nemzeti Parki és Tájvédelmi Főosztályának szakemberei is.
   
 
A tervezet a későbbiek során kihirdetendő „egyes földtani alapszelvények és földtani képződmények megóvását szolgáló természeti emlékek létesítéséről, valamint földtani alapszelvények és földtani képződmények természetvédelmi kezeléséről” szóló FM rendelet mellékleteként jogszabály részét fogja képezni. 
Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság a természetvédelmi kezelési terv egyeztetése érdekében megkereste az érintett települési önkormányzatokat és államigazgatási szerveket.
 
A tervezet kifüggesztésének napjától számított 45 napon belül a természetvédelmi kezelési terv tervezetére az 3/2008. (II. 5.) KvVM rendelet 4. § (1) bekezdés c) pontja szerinti személyek (tulajdonosok, vagyonkezelők, gazdasági tevékenységet folytatók), illetve a (2) bekezdés szerinti, természetvédelmi célra alakult társadalmi és érdek-képviseleti szervezetek is észrevételt tehetnek az ANPI postacímén vagy e-mail címén.
 
Az egyes védett földtani alapszelvények és földtani képződmények természetvédelmi kezelési tervét megalapozó dokumentációk és részletes kezelési tervek megtekinthetők az alábbi linkeken:
 
 
   
 
2014.10.29.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design
PageRank Kereső optimalizálás