magyar english
Helyszín
Megye:
Település:
Időpont:
Időtartam:
Ingyenes:
Típus:
Kulcsszó:
A fenti szempontok közül legalább egy megadása kötelező.
Facebook

Az Aggteleki Nemzeti Park a Facebookon!

 
Natura 2000 területek fenntartási tervei

  NATURA 2000 TERÜLETEK FENNTARTÁSI TERVEI
 
A pályázatot támogatta:


 
Natura2000 bejelentő lap
Gazdálkodók figyelmébe!
 
A Natura2000 területek esetén  kaszálás tervezett időpontját a tevékenység megkezdése előtt legalább 5 munkanappal korábban be kell jelenteni az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóságnál:

3758 Jósvafő, Tengerszem oldal 1.
fax: 48/506-001
 
 
 
Közadatkereső
Kérdőív
Melyik legszebb látogatható barlang az Aggteleki Nemzeti Parkban?
Baradla-barlang
Vass Imre-barlang
Meteor-barlang
Rákóczi-barlang
Béke-barlang
Kossuth-barlang
Nem tudom, még nem láttam mindegyiket...
Földtani alapszelvények és földtani képződmények természetvédelmi kezelési tervének társadalmi egyeztetése az ANPI működési területén
 

A természet védelméről szóló 1996. évi LIII. törvény 36. §-ában foglaltak alapján, illetve a 3/2008. (II. 5.) KvVM rendelet mellékletében szereplő tartalmi követelményeknek megfelelően Igazgatóságunk előkészítette 12 földtani alapszelvény, valamint 4 földtani képződmény természetvédelmi kezelési tervének tervezetét. Ennek kidolgozásában és a terepi felvételezésekben Igazgatóságunk munkatársai mellett részt vettek a Magyar Földtani Védegylet Egyesület, az MTA-ELTE Vulkanológiai Kutatócsoport, valamint a Földművelésügyi Minisztérium Nemzeti Parki és Tájvédelmi Főosztályának szakemberei is.

   
 

A 16 földtani alapszelvény, ill. földtani képződmény közül 13 helyszín országos jelentőségű védett természeti terület már védett részterületeként került lehatárolásra.

 

3 helyszínen pedig eddig még nem védett földtani képződmény, ill. földtani alapszelvény országos jelentőségű védett természeti területté (természeti emlékké) nyilvánítására kerül sor. Ennek érdekében az 1996. évi LIII. törvény 25. § (2) és (7) bekezdése alapján védetté nyilvánító egyeztető megbeszélést tartunk az alábbi időpontokban és helyszíneken:

 

Alsótelekesi őshominida-lelőhely természeti emlék

-          Időpont: 2016. december 6. 10.00 óra

-          Helyszín: Polgármesteri Hivatal, 3733 Alsótelekes, Béke u. 36.

-      Meghívó (pdf)

Rakaca, nyugati, Pz-30-4 földtani alapszelvény természeti emlék

-          Időpont: 2016. december 6. 13.00 óra

-          Helyszín: Polgármesteri Hivatal, 3825 Rakaca, Petőfi u. 92.

-      Meghívó (pdf)

Vizsoly, riolittufa kőfejtő földtani alapszelvény természeti emlék

-          Időpont: 2016. december 7. 10.00 óra

-          Helyszín: Polgármesteri Hivatal, 3888 Vizsoly, Szent János u. 155.

-      Meghívó (pdf)

 

Igazgatóságunk a természetvédelmi kezelési terv egyeztetése érdekében megkereste az érintett települési önkormányzatokat és államigazgatási szerveket. A tervezet kifüggesztésének napjától számított 45 napon belül a természetvédelmi kezelési terv tervezetére az 3/2008. (II. 5.) KvVM rendelet 4. § (1) bekezdés c) pontja szerinti személyek (tulajdonosok, vagyonkezelők, gazdasági tevékenységet folytatók), illetve a (2) bekezdés szerinti, természetvédelmi célra alakult társadalmi és érdekképviseleti szervezetek is észrevételt tehetnek az ANPI postacímén vagy e-mail címén.

 

A természetvédelmi kezelési terv tervezete, valamint az egyes tervdokumentációkat képező megalapozó dokumentációk és részletes kezelési tervek megtekinthetők az alábbi linkeken:

 

 
   
 
2016.11.22.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design
PageRank Kereső optimalizálás