magyar english
Helyszín
Megye:
Település:
Időpont:
Időtartam:
Ingyenes:
Típus:
Kulcsszó:
A fenti szempontok közül legalább egy megadása kötelező.
Természetvédelmi Őrszolgálat
 Az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság Természetvédelmi Őrszolgálata
 
 
Polgári természetőr jelvény
Facebook

Az Aggteleki Nemzeti Park a Facebookon!

 
Natura 2000 területek fenntartási tervei

  NATURA 2000 TERÜLETEK FENNTARTÁSI TERVEI
 
A pályázatot támogatta:


 
Natura2000 bejelentő lap
Gazdálkodók figyelmébe!
 
A Natura2000 területek esetén  kaszálás tervezett időpontját a tevékenység megkezdése előtt legalább 5 munkanappal korábban be kell jelenteni az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóságnál:

3758 Jósvafő, Tengerszem oldal 1.
fax: 48/506-001
 
 
 
Közadatkereső
Kérdőív
Melyik legszebb látogatható barlang az Aggteleki Nemzeti Parkban?
Baradla-barlang
Vass Imre-barlang
Meteor-barlang
Rákóczi-barlang
Béke-barlang
Kossuth-barlang
Nem tudom, még nem láttam mindegyiket...
Újabb földtani képződmények védetté nyilvánítása és természetvédelmi kezelési tervének társadalmi egyeztetése az ANPI működési területén
 
A természet védelméről szóló 1996. évi LIII. törvény 36. §-ában foglaltak alapján, illetve a 3/2008. (II. 5.) KvVM rendelet mellékletében szereplő tartalmi követelményeknek megfelelően Igazgatóságunk előkészítette 3 földtani képződmény természetvédelmi kezelési tervének tervezetét. Ennek kidolgozásában és a terepi felvételezésekben Igazgatóságunk munkatársai mellett részt vettek a Magyar Földtani Védegylet Egyesület, valamint a Földművelésügyi Minisztérium Nemzeti Parki és Tájvédelmi Főosztályának szakemberei is.
 
   
 
 
A földtani képződmények közül a Lebuj-kanyari feltárás a Tokaj-Bodrogzug Tájvédelmi Körzet országos jelentőségű védett természeti terület már védett részterületeként került lehatárolásra.
 
A Bolhási kalcittelér és a Kapc-tetői feltárás esetében pedig eddig még nem védett földtani képződmények országos jelentőségű védett természeti területté (természeti emlékké) nyilvánítására kerül sor. Ennek érdekében az 1996. évi LIII. törvény 25. § (2) és (7) bekezdése alapján védetté nyilvánító egyeztető megbeszélést tartunk az alábbi időpontokban és helyszíneken:
 
Bolhási kalcittelér
• Időpont: 2018. április 18. 9.30 óra
• Helyszín: Polgármesteri Hivatal, 3937 Komlóska, Rákóczi Ferenc út 27.
 
Kapc-tetői feltárás
• Időpont: 2018. április 18. 12.00 óra
• Helyszín: Polgármesteri Hivatal, 3989 Felsőregmec, Szabadság u. 5.
 
Igazgatóságunk a természetvédelmi kezelési terv egyeztetése érdekében megkereste az érintett települési önkormányzatokat és államigazgatási szerveket. A tervezet kifüggesztésének napjától számított 45 napon belül a természetvédelmi kezelési terv tervezetére az 3/2008. (II. 5.) KvVM rendelet 4. § (1) bekezdés c) pontja szerinti személyek (tulajdonosok, vagyonkezelők, gazdasági tevékenységet folytatók), illetve a (2) bekezdés szerinti, természetvédelmi célra alakult társadalmi és érdekképviseleti szervezetek is észrevételt tehetnek az ANPI postacímén vagy e-mail címén.
 
A természetvédelmi kezelési terv tervezete, valamint az egyes tervdokumentációkat képező megalapozó dokumentációk és részletes kezelési tervek megtekinthetők az alábbi linkeken:
 
 
   
 
2018.03.21.
Programnaptár
Természeti események
jan feb már ápr
máj jún júl aug
szep okt nov dec
Magyar Nemzeti Parkok

Világörökség
ANP Turisztikai Honlapja
 
 
 
 
 
 
Programok-Programs
    
Megérkezett!
Időjárás

Találat..
 
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design
PageRank Kereső optimalizálás